Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, Medeniyetin Burçları Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin Bayramlaşma ve Mezuniyet Töreni’ne katılarak, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle bir araya geldi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Bayramlaşma ve Mezuniyet Töreni'ne Katıldı

Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi 2024 yılı faaliyetleri kapsamında, Kurban Bayramı vesilesiyle bir bayramlaşma, kapanış ve sertifika töreni organize edildi.

Bu etkinlikte Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ve Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, Medeniyetin Burçları Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin bayramlaşma ve mezuniyet törenine katılarak öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu. Yabancı uyruklu öğrenciler, şiir ve türkü performansları sergiledi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Namık Kemal Bilgin de bağlamasıyla öğrencilerin performanslarına eşlik etti.

Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar’dan gelen öğrencilerin seslendirdiği şiir ve türkülere Namık Kemal Bilgin de bağlamasıyla katılım sağladı.

Törende konuşan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, öğrencilerin bayramlarını kutladı ve onları Kayseri’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükkılıç, Kayseri’de yaşayan herkes gibi öğrencilerin de her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Medeniyetin Burçları Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin bayramlaşma ve mezuniyet törenine katılarak farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizin mezuniyetlerini ve bayram coşkusunu paylaştık. Ülkemizde misafir değil, ev sahibi gibi hissetmeleri gerektiğini vurgulamak isterim. Gençlerimize uluslararası alanda başarılar diler, bayramlarını tebrik ederim," dedi.

Konuşmaların ardından 2024 Uluslararası Öğrenciler Akademisi kapsamında sertifika almaya hak kazanan 20 öğrenciye sertifikaları takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Osman Baytekin