KAYSERİ HABER

Kayseri'de Bayram Coşkusu: Çevre Bakanı Özhaseki'den Birlik ve Güç Mesajı

Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin birlik ve güçlenmesinin düşmana korku saldığını vurguladı.

Abone Ol

Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen Kamu Görevlileri ve Vatandaşlarla Bayramlaşma programına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Gelişiyoruz, büyüyoruz ve bu durum düşmana korku salıyor” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kayseri Valiliği'nin Programına Katıldı

Kayseri Valiliği önünde gerçekleşen programa Bakan Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Kayseri’de birlik ve beraberlik içerisinde bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kayseri’de bayramlar bir başka oluyor. Bugün birçok Kayserili hem mezarlarda rahmete kavuşmuş aile efratlarına dualar ederken, hem de büyüklerini ziyarete başladılar. Bayramlar, Kayseri’nin birlik ve beraberliğini gösterdiği, küslüklerin sona erdiği özel zamanlardır. Tüm bürokrat ve siyasilerle Kayseri’deki birlik ve beraberliğimizi yürekten ifade etmek istiyorum. İnşallah sağlık ve huzur içinde nice bayramlara kavuşuruz” dedi.

Bakan Özhaseki ise bayramların örf ve adetlerin coşkuyla yaşandığı zamanlar olduğunu belirterek, "Bugün yine bir Kurban Bayramı arefesindeyiz. Allah, nice bayramlara eriştirsin. Kayseri’de bayramlar, gerek dini gerekse milli bayramlar, hakkıyla yaşanıyor. Kabristan ziyaretleri, dualar ve bayramlaşmalar bu güzel adetlerimizin bir parçasıdır. Allah, bu güzel adetleri elimizden almasın. Yitirirsek geriye çok bir şey kalmaz. Bu coşku ve sevinci hep birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin gelişiminin düşmanlara korku saldığını söyleyen Bakan Özhaseki, “Bu coğrafyada bin yıldır varız. Bayrağımız dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyor ve gelişiyoruz. Güçlenmemiz düşmanları korkutuyor, dostları sevindiriyor. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı güçlü olmaktır. Güçlü olursanız dimdik durursunuz, zayıf olursanız üzerinize oyunlar oynarlar. Etrafımızdaki ülkelere bakın; huzurla evine gidebilen kaç ülke var? Filistin’de yaşananları görünce insanlığımızdan utanıyoruz. İnsanlık alemi savaşmayın, çocukları öldürmeyin bile diyemiyor. İnşallah bizler oradaki savaşı dindirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara da değinen Bakan Özhaseki, “Deprem bölgesinde 2 binden fazla şantiyede çalışmalar devam ediyor. Adıyaman’da 50 bine yakın hak sahibi insan var ve onların evlerini yapmak için çabalıyoruz. Büyük bir milletiz, devletimizle gurur duyabiliriz. Dünyanın en büyük şantiyesi deprem bölgesinde. Dün gittiğim İndere’de bir şantiyede 16 bin 500 konut yapılıyor. İnşallah bu yaraları saracağız ve depremzede kardeşlerimizin duasını alacağız. Hep birlikte huzurla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı ve program sona erdi.