Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, Kayseri'de yaşanan sıcak hava dalgasının etkisiyle yangın vakalarında belirgin bir artış olduğunu açıkladı.

Kayseri'de Yangın Vakalarında Artış Gözlemlendi

Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği şehirde, 2024 yılında acil çağrı merkezine oldukça yüksek bir ihbar sayısının geldiğini belirten Kızılkan, sadece 6 ay içinde 3 bin 745 ihbarın itfaiyeye iletilmiş olduğunu bildirdi. Bu süreçte özellikle yangın vakalarında dikkat çekici bir artış yaşandığını vurgulayan Kızılkan, 2023 yılının aynı dönemine kıyasla bu yılın ilk 6 ayında yangın vakalarının sayısının önemli ölçüde arttığını ifade etti.

Başkan Kızılkan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 2024 yılı içinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 633 bin 771 ihbar geldiğini ve bunların önemli bir kısmının operasyonlara dönüştürüldüğünü belirtti. 6 bin 326 itfaiye ihbarının gerçekleştiği bu süreçte, 5 bin 319'unun olaya müdahale gerektiren durumlar olduğunu dile getiren Kızılkan, geri kalanların ise mükerrer ihbarlar olduğunu açıkladı.

Kızılkan, Kayseri'de yangınla mücadelede etkinliklerini artırmak adına 17 noktada itfaiye istasyonunun bulunduğunu ve 57 araçla hizmet verdiklerini aktardı. İtfaiye teşkilatının operasyonlarındaki başarılarının, halkın duyarlılığıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirten Kızılkan, vatandaşların yangın riskine karşı dikkatli olmaları ve olası tehlikeleri önlemek için gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu.

Editör: Osman Baytekin