Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı Kurban Bayramı Hazırlıklarını Tamamladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın liderliğinde, zabıta ekipleri 9 günlük bayram tatili boyunca tam kadro sahada olacak. Ekipler, 7 gün 24 saat esasına göre şehir genelinde denetimlerini sürdürecek ve vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için görev yapacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla yürüteceği çalışmalar, zabıta ekiplerinin şehir düzeni, sağlığı ve güvenliğiyle ilgili sorumluluklarını içeriyor. Vatandaşlar, zabıtayı ilgilendiren konularla ilgili şikayetlerini Alo 153 İletişim Merkezi ve Genel Kontrol Zabıta Amirliği'nin 666 38 09 numaralı telefonuna iletebilecekler.

Zabıta ekipleri, bayram süresince tüm izinler kaldırılarak sahada görev alacak. Ayrıca, Arife Günü ve bayram boyunca Şehir Mezarlığı'nda kabir ziyaretleri gerçekleştirecek olan vatandaşların huzur ve esenliği için görevlerini yerine getirecekler.

Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara, kurban kesimlerini belirlenen yerler dışında yapmamaları, atıklarını çevreye zarar vermeden bertaraf etmeleri, açık alanlarda et çekimi ve sucuk yapmamaları konusunda hassasiyet göstermeleri hatırlatıldı.

Editör: Osman Baytekin