KAYSERİ HABER

Kayseri Üniversitesi ve SGK'dan Emeklilere Eğitim ve Destek Projesi

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ve Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, "2024 Emekliler Yılı" kapsamında emeklilere yönelik çeşitli faaliyetleri içeren bir iş birliği protokolü imzaladı.

Abone Ol

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arasında, "2024 Emekliler Yılı" kapsamında emeklilere yönelik yapılacak faaliyetlerde iş birliğini öngören bir protokol imzalandı.

KAYÜ ile Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhurbaşkanı tarafından 2024 yılının Emekliler Yılı ilan edilmesinin ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında bir protokol imzalandığını belirtti. Bu kapsamda, Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile iş birliği girişimlerinde bulunduklarını söyleyen Karamustafa, şunları ekledi: "Günümüzde öğrenmenin ve üretmenin yaşı yok. Üniversiteler artık sadece gençlerin eğitim aldığı yerler değil; her yaştan bireyin öğrenebileceği kurumlar haline geldi. Üniversitemizde emeklilerin kütüphanelerimizden yararlanmaları, onlara yönelik seminerler ve akademik etkinliklerin düzenlenmesi gibi faaliyetlerle, hayatlarının üçüncü yaş dönemini daha nitelikli ve üretken geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. İmzalanan bu iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diliyorum."

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Türkoğlu ise yaptığı konuşmada, “2024 Emekli Yılı kapsamında, emeklilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla Kayseri Üniversitesi ile üçüncü yaş üniversitesi protokolü imzalamak için bir araya geldik. Bu protokolün hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri Üniversitesi'nin emeklilere yönelik özel çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Türkoğlu iş birliği protokolünü imzaladı.