Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İncesu ilçesinde bulunan Kayseri Üniversitesi Ayşe ve Saffet Arslan Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine deprem ve yangın durumlarında tahliye, trafik kazalarına müdahale ve yangın bilgisi eğitimi sunarak, aynı zamanda itfaiye mesleğini tanıttı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Öğrencilere Meslek Tanıtımı Yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapı ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra can ve mal kaybını önlemek için itfaiye çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, İncesu ilçesindeki Kayseri Üniversitesi Ayşe ve Saffet Arslan Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun daveti üzerine öğrencilere eğitim verildi.

İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere deprem ve yangın durumlarında nasıl hareket edileceği, trafik kazalarına müdahale ve yangın bilgisi gibi konularda eğitim verildi. Ayrıca, itfaiye mesleğinin tanıtımı da yapıldı.

Etkinlikte, gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı düzenlendi. İtfaiye personelinin gözetiminde gerçekleşen tatbikat, öğrencilere yangın anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda pratik bir deneyim sunmayı amaçladı.

Eğitim, tatbikat ve meslek tanıtımı etkinliği sonunda öğrencilere plaket takdim edilirken, hatıra fotoğrafı çekildi.