Kayseri Ulaşım A.Ş. mühendisleri tarafından geliştirilen ve Türk sanayisi ile iş birliği içinde yüzde yüz yerli olarak üretilen tramvay parçası, şirketin önemli bir tasarruf sağlamasına katkıda bulundu. "Esnek bağlama elemanı" adı verilen bu parça, tramvaylardaki bojilerin hareket aksamının önemli bir bileşeni olarak öne çıkıyor.

Kayseri Ulaşım A.Ş. Tarafından Geliştirilen Tramvay Parçası Tasarruf Ettirdi

Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, yerli üretimin önemine dikkat çekerek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın verimlilik, sürdürülebilirlik ve yerlilik konularında desteklerini esirgemediğini belirtti. Mühendislerin gayretli çalışmalarıyla ve yerli sanayinin desteğiyle bu parçanın başarıyla üretildiğini ifade etti.

Parçanın AR-GE çalışmaları ve testlerinin başarıyla tamamlandığını vurgulayan Canbulut, saha testlerinden de olumlu sonuçlar alındığını söyledi. Ayrıca, yurt dışından temin edilen parçalara göre yerli üretimin maliyet açısından büyük avantaj sağladığını belirtti. Toplamda yüzde 83'lük bir tasarruf elde edildiğini kaydetti.

Başkan Büyükkılıç ise yerli üretim mantığıyla ülkeye katma değer sağlamanın önemine vurgu yaparak, bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti. Yerlileştirme çalışmalarına katkıda bulunan ekibi tebrik ederek, ülkemizdeki diğer raylı sistem işletmelerine de bu ürünün sağlayacağı katkıya değindi.

Editör: Osman Baytekin