Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sağlık hizmeti ihtiyacını karşılamak amacıyla projelendirilen Sağlık Merkezi’nin yapımı tamamlandı. 1 yıldan kısa bir sürede tamamlanan sağlık merkezi, bölgedeki sanayiciler ve çalışanlar için önemli bir hizmet sunacak.
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kayseri OSB Bölge Müdürü Abdulmenap Esko, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Figen Gürbeden sağlık merkezi ve yanındaki 112 Acil İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.
Başkan Yalçın, sağlık merkezinin Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği içinde projelendirildiğini ve yapımının tamamlandığını belirtti. Yalçın, sağlık bakanlığına devri için yakın zamanda protokol imzalanacağını ifade etti. Ayrıca, Kayseri OSB olarak sağlık merkezi için gerekli araç, cihaz ve ekipmanları temin edeceklerini açıkladı.
2025 yılı ortasında hizmet vermeye başlaması planlanan Kayseri OSB Sağlık Merkezi, bölgedeki önemli sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak. Başkan Yalçın, sağlık merkezi kurulumu için destek veren önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarına teşekkür etti.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan da, sağlık merkezinin kullanışlı ve kaliteli bir yapıda olduğunu belirterek Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın ve yönetimine teşekkür etti. İnceleme gezisi sonrasında, sağlık merkezi için tefrişat ve cihaz alımı konularında protokol hazırlıklarına başlanması kararlaştırıldı.