Kayseri Şeker 2. Amatör Küme B Grubu lideri Kayseri Ömürspor Kulübü, hafta sonu oynanan Yıldırım Beyazıt Şafakspor maçı sonrası sosyal medya hesapları üzerinden bir kınama mesajı yayımladı.

Kayseri Ömürspor Kulübü Kınama Mesajı Yayınladı

Kayseri Şeker 2. Amatör Küme B Grubu’nda 17. haftada Kayseri Ömürspor, Develi İlçe Stadı’nda Yıldırım Beyazıt Şafakspor’u 2-1 yenerek namağlup unvanını korudu. Ancak maçın bitiş düdüğü sonrası ev sahibi takım oyuncularının, konuk takım oyuncularına saldırması maçın önüne geçti.

Kayseri Ömürspor Kulübü yaptığı açıklamada, "Sezon ortasında bazı takımların sosyal medya üzerinden yayımladığı kınama mesajlarını gördüğümüzde spor camiasının çirkin yüzüne inanmak istemedik. Ancak bugün anladık ki bazı deplasman takımları kendilerini dokunulmaz sanıyorlar. Deplasmanda yenmek veya yenilmek önemli değil, ev sahibi takıma saygı göstermek ve saygı görmek isteriz. Fakat bazı şahsiyetsizler sporu, güçlü görünmek için yapıyorlar. Sosyal medyada, bazı deplasman takımlarının sürekli bu tür davranışlar sergilediğini düşünmemizin yanlış olduğunu savunduk, ama haklı çıktılar. Yıldırım Beyazıt Şafakspor ile oynadığımız güzel maçın bitiş düdüğü ile takımımıza, kaptanımıza ve yöneticimize yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz ve böyle bir olayı asla kabul etmiyoruz. Böyle olayların tekrar yaşanmamasını dilesek de önlem alınmadıkça bu tür olaylar artacak. Kulüp yöneticilerinin bu tür olaylara karışan kişileri camiadan uzaklaştırarak tertemiz bir spor camiası oluşturmalarını temenni ediyoruz. Kayseri kamuoyuna saygıyla sunarız." ifadelerine yer verdi.

Editör: Osman Baytekin