Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sanatseverleri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kültür ve sanat merkezine dönüştürülen tarihi Kayseri Kalesi içindeki Sanatçılar Sokağı'na davet ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sanatseverleri Sanatçılar Sokağı'na Davet Ediyor

Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla tarihi mirası koruyarak ve kültürel değerlere önem vererek çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Büyükkılıç, Sanatçılar Sokağı'nın yeni sezonda kapılarını ziyaretçilere açtığını duyurarak, şehrin kültürel ve sanatsal zenginliğini artırmak için özveriyle çalıştıklarını vurguladı. Sokağın içerisinde dericilikten ressamlığa, ebru sanatından iğne oyasına kadar çeşitli el sanatları ve sanatçıları buluşturan bir alan olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, ziyaretçileri şehrin vitrinini görmeye ve bu zengin kültürel mirası keşfetmeye davet etti.

Kayseri'nin Anadolu'nun önemli sanat ve kültür merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, tarihi Kayseri Kalesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin de vatandaşlara arkeoloji müzesi, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetleri için sosyal alanlar, sanat galerileri, açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanları gibi imkanlar sunduğunu ifade etti.

Sanatçılar Sokağı'nda eserlerini sergileyen sanatçılar da çeşitli sanat dallarında yaptıkları çalışmaları ziyaretçilerle paylaşarak, bölgenin kültür, medeniyet ve sanat yatağı olan bu mekana herkesi davet ettiler. Şehir dışından gelen bir ziyaretçi, eşiyle birlikte Kayseri'yi gezmeye karar verdiklerini ve Sanatçılar Sokağı'nı keşfetmek istediklerini belirterek, bölgedeki emeği ve sanatsal çeşitliliği takdir ettiklerini ifade etti.

Editör: Osman Baytekin