KAYSERİ HABER

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü: Kurban Bayramı Öncesi Bulaşıcı Hastalık Yok

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, şehirde Kurban Bayramı öncesi bulaşıcı hastalık bulunmadığını belirtti.

Abone Ol

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kurban Bayramı öncesinde yapılan açıklamada, şehirdeki küçük ve büyükbaş hayvan popülasyonunun yeterli olduğunu belirtti.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Kurban Bayramı Öncesi Açıklama Yaptı

Saklav, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, ilimizde bulaşıcı hastalık açısından herhangi bir sorun bulunmadığına dair tespitlerimiz var. Bu doğrultuda, ilimizde hem küçükbaş hem de büyükbaş kurbanlık hayvan sayımız yeterli düzeyde. Kurban Bayramı süresince ve öncesinde Kocasinan Belediyesi öncülüğünde 172 kamu veteriner hekimi ve 20 özel veteriner hekimin görev alacağını belirtmek isterim. Satış noktaları, geçici kesim yerleri ve mezbahalarda veteriner hekimlerimiz, tüm denetimleri yapacak ve vatandaşlarımıza destek olacak. Ayrıca vatandaşlarımıza ücretsiz ultrason hizmeti sunulacak. Hayvan sahipleri, hayvanların yaşlarını kontrol etmek ve sağlıklı kurban kesimi için gerekli bilgileri almak için bizden destek talep edebilirler. Bakanlığımızın 'Tarım Cebimde' uygulaması ile de vatandaşlarımız, alacakları kurbanlık hayvanın yaşını, sağlık durumunu ve kurbanlık olup olmadığını öğrenebilirler. Bizler de vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir Kurban Bayramı geçirmesi için tüm önlemleri almaya hazırız" dedi.

İl Müdürü Bülent Saklav, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile birlikte Erkilet Bülbülpınarı’ndaki Kurban Pazarı'nda incelemelerde bulunarak, hayvanların sağlık durumlarını ve gebe olup olmadıklarını kontrol etti.