KAYSERİ HABER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Deprem Araştırmalarına Büyük Destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkiinde AFAD, MTA ve Türkiye Belediyeler Birliği ile gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasına destek verdi.

Abone Ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkiinde AFAD, MTA ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasına destek verdi. Ekipler, yer radarı ve drone kullanarak yaptıkları jeofizik çalışmalar sonucunda bölgede fay hattının varlığını tespit etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Türkiye Diri Fayları Paleosismolojisi Çalışmasına Destek Oldu

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın talimatıyla şehri depreme daha dayanıklı hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Deprem Master Planı çerçevesinde, 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme çalışmaları sürdürülüyor ve çeşitli kuruluşlarla iş birliği halinde kent projelerine destek veriliyor.

AFAD Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fikret Koçbulut, TÜBİTAK destekli Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmaları hakkında bilgi vererek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin lojistik destek sağladığını ve bu çalışmanın şehir için önemli bir altlık oluşturacağını belirtti. Koçbulut, kazı çalışmaları sonucunda Sarıoğlan segmentindeki fay hattının tespit edildiğini ve bunun fayın özelliklerini anlamak için önemli bir adım olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın da Kayseri'nin depremselliği üzerine yapılan bu çalışmalar için teşekkür etti.