KAYSERİ HABER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Web Sitesi, Dijital Hizmette Zirvede

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, dijital hizmetlerde öncülüğünü sürdürüyor. 30 büyükşehir belediyesinin web sitelerinin incelendiği bir tez çalışmasında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi işlevsellik, düzen, içerik ve hizmet çeşitliliği kriterlerinde ön sıralarda yer aldı.

Abone Ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapı, sosyal belediyecilik ve imar çalışmalarının yanı sıra dijital alandaki faaliyetlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi, yapılan araştırmalarda vatandaşlara en iyi hizmeti sunan platformlar arasında yer aldı.

Belediyenin dijital vitrini olan resmi web sitesi, bir tez çalışmasının konusu oldu. Bu çalışmada 30 büyükşehir belediyesinin web siteleri incelendi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesi birçok alanda ön sıralarda yer aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Web Sitesi En İyi Hizmeti Sunuyor

Oğuzhan Ayaz tarafından hazırlanan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi Programı’ndaki 'Yerel Yönetimlerde Dijitalleşme ve E-Belediyecilik: Dünya ve Türkiye Örnekleri' konulu yüksek lisans tezinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi web sitesi, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana, Antalya, Mersin ve Bursa büyükşehir belediyelerinin web siteleriyle birlikte en iyi hizmeti sunan siteler arasında yer aldı.

Tez çalışmasında, 30 büyükşehir belediyesi web sitesi arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesi, ‘işlevsellik, düzen, içerik ve hizmet çeşitliliği’ kriterlerinde 21 büyükşehir belediyesinin web sitesini geride bırakarak öne çıktı. Ayrıca, e-belediye hizmetlerinin demokrasi ve katılım üzerindeki etkisi de araştırılarak sonuçlar ortaya kondu.