Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin "sanatın kalbi" olarak nitelendirilen Büyük Şehir Sanat Galerisi, Celal Bayar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin 100’den fazla sanat eserine ev sahipliği yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Öğrencilerin 100'den Fazla Eserini Barındırdı

Sanat galerisi, 7’den 70’e herkesin sanat çalışmalarını sergilemeye devam ederken, Celal Bayar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri de çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sundu. Vatandaşlar sergiyi çok beğendiklerini ifade ederken, öğrenciler eserlerini böyle prestijli bir mekânda sergilemekten mutluluk duyduklarını belirttiler.

Celal Bayar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tuğba Avcı, tamamen kız öğrencilerin oluşturduğu sergide fotoğraf, tablo, tuval ve dijital tasarımların yer aldığını, öğrencilerin büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade etti. Avcı, sanatsal aktivitelerin Kayseri’de artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Grafik ve Fotoğraf Öğretmeni Emine Kuraç, Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, öğrenci Zeynep Boyraz ise eserlerini sergilemenin kendilerine büyük destek verdiğini ve insanların sanata yaklaşımını artırdığını söyledi. Öğrenci Yaren Çataloğlu da Büyük Şehir Sanat Galerisi’nin Kayseri’de sanatseverler için gezilecek ve görülecek önemli bir yer olduğunu vurguladı.

Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi’ne sanatseverlerden teşekkür yağarken, Büyük Şehir Sanat Galerisi Kayseri’de sanatın merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Editör: Osman Baytekin