KAYSERİ HABER

KAYMEK'in Yaz Kurslarına Büyük İlgi: 10 Binin Üzerinde Başvuru

Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), ücretsiz yaz kurslarına 10 binin üzerinde başvuru alarak yine büyük ilgi gördü.

Abone Ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), akademik, sosyal, sportif, sanatsal, mesleki ve kişisel gelişim gibi çeşitli alanlarda ücretsiz olarak düzenlenen yaz kursları için kayıtları sürdürüyor. Yaz döneminde 10 binin üzerinde başvuru alan KAYMEK, yine vatandaşların gözdesi olmayı başardı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın “yüz akı ve Kayseri’nin 6’ncı üniversitesi” olarak nitelendirdiği KAYMEK, mesleki eğitim, kurs ve kültür sanat faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

132 Branşta Eğitim Görülecek

KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezleri, 2024 Yaz Dönemi’nde 9 farklı tesiste sanatsal, mesleki ve kişisel gelişim kursları sunacak. Bu tesislerden 6'sında ek olarak çocuklara özel kurslar da düzenlenecek. Yetişkinlere yönelik 109 branşta, çocuklara yönelik ise 23 branşta olmak üzere toplam 132 branşta kurslar açılacak. Kurslar, 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 2 ila 4 ay arasında değişen sürelerde tamamlanacak. 3 bin 226 kontenjanlı Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezleri’ne kayıtlar devam ediyor ve başvurular kaymenonline.com üzerinden yapılıyor.

KAYMEK Gençlik Merkezleri, 2024 Yaz Dönemi’nde 8-14 yaş grubu öğrencilere akademik, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel gelişimlerine yönelik kurslar düzenleyecek. Kur’an-ı Kerim, Değerler Eğitimi, Tarih Okumaları, Türk İslam Bilginleri ve Akıl Oyunları dersleri verilecek. 8. sınıfa geçen öğrencilere LGS’ye Ön Hazırlık kursu, 12. sınıfa geçen veya lise mezunu öğrencilere YKS Ön Hazırlık kursu da sunulacak. 9 farklı tesiste planlanan bu kurslar 1 Temmuz’da başlayıp 24 Ağustos’ta sona erecek. 1970 kontenjanlı Gençlik Merkezleri’ne kayıtlar devam ediyor.

İlçe sosyal yaşam merkezlerinde de 2024 Yaz Dönemi’nde 16 farklı tesiste öğrenci ve kursiyerlerin gelişimlerine yönelik kurslar düzenlenecek. Çok amaçlı salonları, yüzme havuzları ve fitness salonları ile ilçe sakinlerine hizmet verilmeye devam edilecek. 2 bin 500 kontenjanlı İlçe Sosyal Yaşam Merkezleri’ne kayıtlar devam ediyor. Ayrıca, 2. dönem itibari ile başlayan ve devam eden kurslarda toplam 1000 kursiyer yaz dönemi boyunca eğitimlerini sürdürecek.

Vatandaşlar, KAYMEK kurslarına büyük ilgi gösteriyor. Yaz döneminde 10 binin üzerinde başvuru alan KAYMEK, yine vatandaşların gözdesi oldu. Tamamen ücretsiz olan bu kurslarda, vatandaşlar yaz boyunca zamanı etkin kullanırken mesleki anlamda da kendilerini geliştirebiliyor.