Filistin’e ağır bir saldırı gerçekleştiren İsrail’de son dakika gelişmesi yaşandı. Savaş kabinesi için art arda istifa kararları ülke basında yer alırken son gelişmede savaş kabinesinin dağıldığı belirtildi. Bu haberin ardından ise savaş kabinesi nedir, savaş kabinesi feshetmek ne demek oluyor gibi soru işaretleri gündeme taşındı. İşte yaşanan gelişmeler…

İsrail Savaş Kabinesi Nedir?

Savaş kabinesi, İsrail’de savaşın yönetilmesi ve sürecin değerlendirilmesi için kurulan bir üst kuruldur. 7 Ekim itibariyle başlayan saldırılar sonrasında savaş kabinesi kuruldu. Ancak savaşa yönelik tüm dünyada ciddi tepkilerin gelmesinin ardından ise istifa kararları da alınmaya başlandı. Kabine üyeleri, durumdan rahatsızlık duyarak istifa etti. İstifa kararlarının hemen ardından ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan sürpriz bir açıklama geldi.

Israilk (2)

İsrail Savaş Kabinesi Feshedildi!

İsrail Savaş Kabinesi için açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Savaş Kabinesi’ni feshettiği bildirildi. Bu bildiri, kabinenin dağıtıldığını, görevinin sona erdirildiği anlamına geliyor.

Editör: Hakan Yılmaz