Türkiye’de milyonlarca kişi yaşadığı kronik sorunlar için ilaç raporu yazdırarak belirli süre boyunca ilaçlarını alabiliyor. Ancak rapor tarihi sona erenlerin doktor ziyaretinde kontrollerini yaptırarak yeniden rapor alması gerekiyor. Türkiye’de yeni dönem itibariyle bir karar daha alındı. Son açıklamalarda 30 Haziran 2024’e kadar tüm raporların uzatıldığı belirtilmişti. Şimdi ise uygulamanın devam ettiği ifade edildi. Peki, ilaç raporları uzatıldı mı? İlaç raporlarının geçerlilik süresi ne zaman sona erecek?  

Temmuz 2024’te İlaç Raporları Uzatıldı mı?

Raporların uzatıldığı açıklandı. Raporlar 30 Haziran 2025 tarihine kadar geçerli olacak. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada “Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş veya erecek süreli sağlık raporu bulunan (engelli raporları dahil) ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin rapor süreleri 30.06.2025 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilecek.” denildi.

Rapor

Bu kapsamda şeker raporu, kolesterol raporu olan kişilerin raporları otomatik olarak uzatılır. Bu kapsamda olanlar hastaneye gitmeden eczaneden direk ilaçlarını alabilecek.

Editör: Hakan Yılmaz