KAYSERİ HABER

Huzur Çınarı'ndan Evli Çiftlere Tavsiye: 'Kendi Sorunlarınızı Kendiniz Çözün'

KAYMEK Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, Psikolojik Danışman Muhammed Ali Akdağ'ın anlatımıyla "Evlilikte Aile Müdahalesi" konulu içerik yayınladı.

Abone Ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) bünyesindeki Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, evli çiftlere destek sağlamak amacıyla eğitimler vermeye devam ediyor. KAYMEK, on binlerce vatandaşa sunduğu mesleki eğitim ve kurslarla, hayat boyu öğrenme fırsatları sunarken, hem yüz yüze hem de online eğitimler aracılığıyla, sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolarla da eğitici içerikler sunuyor.

KAYMEK Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi Evli Çiftlere Destek Veriyor

Bu çerçevede, KAYMEK'in sosyal medya hesaplarında Psikolojik Danışman Muhammed Ali Akdağ'ın anlatımıyla "Evlilikte Aile Müdahalesi" konulu bir içerik yayınlandı. Akdağ, mutlu bir evlilik için dış müdahalelerin önlenmesinin önemine vurgu yaparak, "Mutlu bir evliliğin en önemli şartlarından biri de evliliğe dışardan müdahale olmamasıdır" dedi.

Akdağ, sık sık yapılan müdahalelerin çiftler arasındaki sorunları büyütebileceğine dikkat çekerek, "Büyüklerimiz başımızın tacı, geniş ailemizin ulu çınarlarıdır. Onlara saygımız sonsuz fakat eşler yardım istemedikleri sürece; ‘Anne, baba bizim sorunumuz var, çözemiyoruz, bize yardım eder misiniz? Bizimle ilgilenir misiniz? Bizim aramızı bulur musunuz?’ demedikleri sürece bir evliliğe sık sık müdahale etmek, eşler arasındaki sorunların daha da büyümesine sebep olabilir. İyi niyetli bile olsa başkalarının müdahalesi evliliğe ve eşlere daha fazla zarar verebilir. Eşlerin iyi bir iletişime sahip olması ve çekirdek aile sınırlarını iyi belirlemesi önemlidir" şeklinde konuştu.

"Huzur Çınarı Yanınızda"

Psikolojik Danışman Akdağ, Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi olarak, evliliğe dışardan müdahale konusunda sorun yaşayan çiftlerin yanında olduklarını belirterek, "Eğer sizler de bu konuda sorun yaşıyorsanız, Huzur Çınarı yanınızda. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir evlilik hayatı dilerim" dedi.