EKONOMİ

Hükümetten Emeklileri Ferahlatacak Hamle! Emeklilere Tek Seferlik 100.000 TL Refah Payı Ödemesi

Hükümet, emekli maaşlarındaki düşük durumu telefi etmek için tüm emeklilere tek seferlik 100.000 TL refah payı ödemesi yapacak. İşte şartlar…

Abone Ol

Hükümet, 3 Temmuz emekli maaşlarındaki zam tablosunun netleşmesi sonrasında maaşlarda iyileştirme çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile başlatılan çalışmalarda 100.000 TL’lik tek seferlik ödeme üzerinde duruluyor. Şu anda emekli vatandaşlar ihtiyaçlarını yüksek kredi faizleri ve düşük maaşlar nedeniyle karşılayamazken tek seferlik tüm emeklilere verilecek 100.000 TL’lik destek ödemesiyle maaşlardaki adaletsizliği ortadan kaldırmayı hedefliyor. Emekliler ise gelen bu bilgiler karşısında sevinç yaşamaya şimdiden başlamış durumda.

Hükümetten Emekliye 100.000 TL Sürprizi

Refah payı artışı yapılsa dahi emekli maaşları belirli bir seviyenin altında kalmış durumda. Bu nedenle de hükümet farklı formüller üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Gelen ilk bilgilere göre emekliler için bir defaya mahsus refah ödemesi yapılması planlandı. Bu sayede emekli vatandaşların 1-2 yıllık maaş artışı toplu ödeme ile karşılanmış olacak. Toplu ödeme alacak emekliler ise ihtiyaçlarını karşılama noktasında büyük bir avantaj elde etmiş olacak. Türkiye’de milyonlarca emekliyi sevindiren bu gelişme Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde canlı olarak TV’lerde duyurulacak.

Sembolik Faiz Sembolik Ödeme

Emeklilere verilecek 100.000 TL’lik ödemede ayda 2500 TL’yi geçmeyecek şekilde bir maaş kesintisi uygulayacak. Ziraat Bankası, Vakıfbank ya da Halkbank aracılığı ile yapılacak bu ödemelerde sabit bir kesinti uygulanacak ve bu kesintinin 12 ay ya da 24 ay boyunca alınması sağlanacak. Hükümet Destek Kredisi olarak adlandırılacak yeni kredi paketi sayesinde emekli vatandaşlara tamamı geri ödenmeyecek şekilde destek sağlanacak. 24 aylık taksitlerde dahi emeklinin cebinden maksimum 60 bin TL çıkmış olacak ve 100.000 TL’den 40 bin TL gibi bir avantaj elde edilecek.

Emekliler Yılında Emeklilere 100.000 TL’lik Jest

2024  yılının emekliler yılı ilan edilmesi sonrasında emeklilerin hükümetten beklentisi artmıştı. Yapılacak bu hamle sonrasında ise hem emeklilerin gönlü alınmış olacak hem de Türkiye’de milyonlarca emekli ile ekonomik bir hareketlilik yaşanacak. Küçük detaylar üzerinde yapılan çalışmaların sona ermesiyle birlikte hükümet çalışmayı bu ay sonuna kadar duyuracak.

Kaynak: Sondakika24