Yaz döneminin gelmesiyle birlikte evlerden uzun süreli uzak kalınıyor. Tatiller, kısa süreli seyahatler vs. nedenlerle evden çıkan milyonlarca kişi buzdolaplarında öğrendikleri bu özel taktiği uyguluyor. Eve geri döndüğünüzde sağlığınızı koruyacak bu yöntem bazı durumlarda hayat dahi kurtarabilir. Peki buzdolabına 1 TL koymanın gerekçesi ne? 1 TL ne işe yarıyor?

Siz de Evden Çıkmadan Buzdolabına 1 TL Koyun

Bu formülü uygulamak isteyenler ilk olarak basit bir kase içerisine su koyarak buzluğa koymalı. Buz tutan kasesi dolabınızda sürekli tutabilirsiniz. Ardından kasedeki buzun üzerine 1 TL’yi bırakın. Evden ayrılırken yapacağınız bu işlemlerin ardından tatil dönüşü ilk yapmanız gereken ise 1 TL’ye bakmak.

Buzdolabi 1Tl (2)

Eğer geldiğinizde 1 TL kasedeki buzun üstünde duruyorsa ve buzda herhangi bir deforme yaşanmamışsa sorun yok demektir. Eğer 1 TL kase içerisine düşmüş ya da buz suya dönmüşse buzdolabındaki her şey bozulmuştur. Bu dolaptaki hiçbir şeyin yenmemesi gerekiyor.

Buzdolabi 1Tl (1)

Uzmanlar tarafından paylaşılan bu tüyo, buzdolaplarındaki yiyeceklerin bozulup bozulmadığını gösteriyor. Çoğu ürün ısınıp yeniden soğuyabileceği gibi bu tür durumlarda çeşitli bakteriler ortaya çıkıyor. Bu da ürün bozulmamış olsa dahi zararlı bakterilerin vücuda girmesine neden oluyor.  Dolabın bozulması, elektrik kesintileri nedeniyle yaşanabilecek bu durum, yaz aylarında artan ishal vs. vakaların en büyük nedenlerinden birisi.

Editör: Hakan Yılmaz