Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçede hayata geçirilen Büyük Su Projesi kapsamında yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, projenin ilerlemesi hakkında detaylı bilgi verdi. Özdoğan, projenin Nisan ayında başladığını ve hızla ilerlediğini belirtti. İklim değişikliği gibi faktörlerin etkisiyle artan şiddetli yağışların ve yüksek su debisinin ilçede olası sel ve taşkın risklerini artırdığını dile getirdi.

Hacılar Belediye Başkanı Büyük Su Projesi Çalışmalarının Önemine Vurgu Yaptı

Belediye Başkanı, DSİ Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında ilçedeki tüm derelerin ıslah edilerek taşkın su kanallarının oluşturulmasının planlandığını ve bu çalışmanın ilçe için büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Hacılar’ın coğrafi yapısına uygun olarak planlanan taşkın koruma kanallarının, özellikle Aksu ve Lara Dereleri üzerinde 2 bin 500 metrelik bir ıslah kanalının yapımının başladığını belirtti. Bu kanalların Beğendik Bağları'ndan Organize Sanayi Bölgesi'nin güneyine kadar uzandığını ve ilave projelerle birlikte 7 bin 500 metrelik bir taşkın koruma ağı oluşturulacağını söyledi.

Özdoğan, projenin tamamlanmasıyla birlikte Hacılar’ın sel baskınları ve ani yağışlara karşı daha güvenli hale geleceğini, böylece vatandaşların can ve mal kaybı riskinin en aza indirileceğini vurguladı. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, çalışmaların kısa sürede başarıyla tamamlanması dileğinde bulundu.

Editör: Osman Baytekin