Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele eden Hacılar Erciyesspor, ligden düşmesi kesinleştiği bir dönemde iki futbolcuyla yollarını ayırdı. Son oynadığı Yozgat Bozokspor maçını da kaybeden ve ligden düşmesi artık kesinleşen Hacılar Erciyesspor Kulübü, Mustafa İlkay Kartal ve Bora Barlas'ın takımdan ayrıldığını kamuoyuna duyurdu.

Hacılar Erciyesspor İki Futbolcuyla Yollarını Ayırdı

Kulüpten yapılan açıklamada, sporun dostluk, centilmenlik ve dürüstlük olduğu vurgulanarak, takımın her zaman bu değerlere önem verdiği belirtildi. Ancak, sezon içerisinde bazı oyuncuların rakip takımla oynanacak maçların sonucunu etkilemek için menajerler aracılığıyla görüşmeler yaptığı bilgisine ulaşıldığı ifade edildi. Bu durumu öğrenir öğrenmez, takımın ikinci kaptanı Mustafa İlkay Kartal ve tecrübeli futbolcu Bora Barlas'ın kulüpten gönderildiği ve ilişiklerinin kesildiği belirtildi.

Bu adım, kulübün spor ahlakını ve dürüstlüğü her zaman en üst seviyede tutma kararlılığını yansıtırken, Hacılar Erciyesspor'un gelecek dönemde alacağı yeni yönetime ve takımın oluşumuna dair de ipuçları sunabilir.