Son 1 aylık süreçte gram altında 250 TL’ye varan bir kayıp yaşandı. Altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında sektörle ilgili uzman isimlerin yaptığı değerlendirmeler ise yeni bir yükselişe dikkat çekildi. Temmuz ayı itibariyle altına olan talep Türkiye’de artacak. Düğün sezonunun yoğun bir şekilde yaşanacağı Türkiye, küresel hareketlerle birlikte altında ivmenin yukarı yönlü olmasına neden olacak. 

Altın Fiyatları Son Haftayı Kayıpla Kapattı

Altın fiyatlarında son 1 haftalık süreçte kayıplar arttı. 24 ayar gram altın 2 bin 452 TL ile haftayı kapatırken cumhuriyet altını 16 bin 200 TL, çeyrek altın ise 4 bin 66 TL seviyelerinde kapanış yaptı. Ancak bu küçük düşüş, sektörel değerlendirmelere göre kısa sürecek. Temmuz ayına girilmesiyle birlikte hem düğün sezonunun açılacak olması hem de gurbetçilerin Türkiye’ye yapacakları ziyaretler altın fiyatlarının artmasını destekleyecek.  

Kurban Bayramı ve tatil nedeniyle kuyumcuların uzun süre kapalı olması ve altın taleplerinin düşük kalması fiyatlara da olumsuz yansıdı. Altında yıl sonu beklentisi ise gram altının 3 bin TL seviyelerinde olması yönünde.

Editör: Hakan Yılmaz