Avrupa’daki Kayserililerden Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkür: “Kayseri’deki Gözümüz, Kulağımız Oldu”
Avrupa’da gazetecilik yapan İhsan Kılıç, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’ne (AKİB) tahsis edilen irtibat ve hizmet bürosunda gurbetçi hemşerileriyle bir araya geldi.
Toplantıda Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları düşüncelerini ve beklentilerini dile getirirken, karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Katılımcılar, Avrupalı Türklerin taleplerini ve çözüm önerilerini içeren anket çalışmalarının düzenli olarak sürdürülmesi talebinde bulundu.
Gazeteci İhsan Kılıç, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupalı Türklere verdiği değere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç ve belediye yönetiminin bu hizmet noktasını Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’ne tahsis etmesi, Avrupalı Türkleri ne kadar önemsediklerini açıkça göstermektedir. Bu nedenle başta Sayın Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç olmak üzere tüm belediye yönetimine teşekkür ediyorum. Bu ofis, Avrupalı Türklerin Kayseri’deki gözü, kulağı ve irtibat merkezi olmuştur.”
Yaklaşık altı aydır süren bu faaliyetin büyük önem taşıdığını vurgulayan Kılıç, hemşerilerine çağrıda bulunarak şunları söyledi:
“Avrupa Kayserili İşverenler Birliği çok önemli ve ciddi çalışmalar yürütüyor. Tüm Avrupalı hemşerilerimizin Kayseri’ye geldiklerinde bu merkeze uğramalarını, sorun ve taleplerini buraya iletmelerini istiyorum. Buraya gelen her başvuru raporlanarak belediye yönetimine sunuluyor, çözüm sağlandıktan sonra da başvuru sahibine geri dönüş yapılıyor. Bu, ciddi sorumluluk gerektiren bir hizmettir.”
Kılıç, bu anlamlı projenin hayata geçmesine öncülük eden AKİB Başkanı Ali Hızar ve yönetimine, ayrıca desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.





