Kayseri 3. Gastronomi Günleri Başlıyor: Lezzetin Kalbi 24-26 Ekim’de Millet Bahçesi’nde Atacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin yöresel mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Gastronomi Günleri için hazırlıklarını tamamladı. 24-26 Ekim tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte, ünlü şeflerin katılımıyla gastroshowlar, yöresel yemek yarışmaları ve çocuklara yönelik etkinlikler yer alacak.

Büyükkılıç: “Gastronomiyle şehrimizin ruhunu yansıtıyoruz”

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin gastronomi alanındaki potansiyelini daha da ileri taşımak istediklerini belirtti.

“Kayseri’miz yalnızca sanayi ve ticarette değil, köklü gastronomi kültürüyle de öne çıkan bir şehir. 24-26 Ekim tarihlerinde üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Gastronomi Günleri ile lezzetlerimizi tüm dünyaya tanıtacağız. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren mutfağımız, artık bir dünya markası olma yolunda ilerliyor” dedi.

Ünlü şefler Kayseri’de buluşuyor

Bu yılki organizasyonda gastronomi dünyasının önemli isimleri Kayseri’de olacak. Etkinliğe; Cüneyt Asan, Sahrap Soysal, Bedri Usta, Hazer Amani, Rafet İnce, Eyüp Kemal Sevinç, Murat Bozok, Yunus Emre Akkor ve Ayvaz Akbacak gibi Türkiye’nin önde gelen şefleri katılacak. Şefler, mutfak sırlarını ve tariflerini paylaşacakları özel sunumlarla lezzet tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

Şehir ekonomisine katkı sağlayacak

Büyükkılıç, Gastronomi Günleri’nin sadece bir lezzet şöleni olmadığını vurgulayarak, organizasyonun şehir ekonomisine ve tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

“Bu etkinlik, hem yerel üreticilere destek olacak hem de Kayseri’nin gastronomi turizminde hak ettiği yeri almasına katkı sunacak. Hazırladığımız zengin içerik ile markalaşma yolunda önemli bir adım daha atıyoruz” dedi.

Yarışmalarla renkli ve heyecanlı bir program

Gastronomi Günleri kapsamında birbirinden ilgi çekici yarışmalar da düzenlenecek:

📌 "Minik Şefler Mutfakta" Anne-Çocuk Yarışması

  • Konu: Kayseri Mantısı

  • Başvuru Tarihi: 13-17 Ekim

  • Başvuru Yeri: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi

  • Ödüller:

    • 1.’ye 7.500 TL hediye çeki

    • 2.’ye 5.000 TL hediye çeki

    • 3.’ye 2.500 TL hediye çeki

  • Bilgi: 0352 207 16 27

📌 Ev Hanımları Yöresel Yemek Yarışması

  • Kategoriler: Başlangıç & hamur işleri, ana yemek, tatlı

  • Başvuru Tarihi: 13-17 Ekim

  • Başvuru Yeri: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi

  • Ödüller:

    • 1.’ye robot süpürge

    • 2.’ye düdüklü tencere

    • 3.’ye mutfak robotu

Stant ve sponsorluk başvuruları sürüyor

Etkinliğe katılmak isteyen firmalar, üreticiler ve girişimciler için sponsorluk ve stant başvuruları devam ediyor. Başvurular 0352 220 70 90 numaralı telefondan yapılabilecek.

“Lezzet şölenine herkesi bekliyoruz”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tüm vatandaşları etkinliğe davet ederek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu sadece bir yemek festivali değil; Kayseri’nin ruhunu, kimliğini ve kültürel zenginliğini yansıtan bir buluşma. Tüm hemşehrilerimizi bu lezzet şölenine katılmaya, unutulmaz anılar biriktirmeye davet ediyorum.”A W550439 04A W550439 03