EKONOMİ

Fatih Altaylı’dan Asgari Ücret Yorumu: Çarşı Pazar Karışacak

Asgari ücret tartışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme de Gazeteci Fatih Altaylı’dan geldi.

Abone Ol

Toplumda büyük bir beklenti yaratan asgari ücret zammı için AK Parti “Zam yapılmayacak” dese de CHP’nin çağrısı ve toplum beklentisi büyük baskı yaratmış durumda. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Fatih Altaylı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda farklı bir karar alabileceğini söyledi.

“CHP, AK Parti’yi Köşeye Sıkıştırdı”

“AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret için çalışmamız yok dedi ama daha önce de benzer şeyler söyleyip asgari ücrete zam yapmışlardı. Burada herkesin bildiği bir realiteden bahsedeyim AK Parti'de Hamza Dağ'ın Mahmut Ova'nın X'in Y'nin bir önemi yok. Orada bir kişi var bunu da Ömer Çelik net şekilde söyledi: Siyasi irade!” diyerek durumu değerlendiren Altaylı, siyasi iradenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ve asgari ücrete iyileştirme yapılmasını beklediğini söyledi.

“Çarşı Pazar Karışır”

Asgari ücrete ara zam yapılmaması halinde kötü sonuçların oluşabileceğini belirten Altaylı “Bu asgari ücretle sene sonu mümkün değil. Asgari ücrete zam yapmamak AK Parti'de erken seçim baskısı yaratır. CHP iyi bir oyun kurguladı, asgari ücrete zam taleplerini dile getirirken stratejiyi iyi yaptılar. Şimdi AK Parti asgari ücrete zam yapsa biz dedik yaptılar olacak yapmasalar da bizi dinlemediler olacak. Yani uzun lafın kısası CHP, asgari ücret konusunda AK Parti'yi köşeye sıkıştırdı. Eğer AK Parti asgari ücrete zam yapmazsa çarşı karışır.” diyerek sözlerini noktaladı.