Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve NNYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neriman İnanç ve Prof. Dr. Erkan Köse'nin de aralarında bulunduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törende, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 2023-2024 akademik yılı birincisi olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Asya Beyza Şahin, mezunlar adına yaptığı etkileyici konuşmasıyla katılımcıları duygulandırdı. Şahin, fakülte birinciliğini dünya genelinde var olma mücadelesi veren kadınlara adadığını belirterek, konuşmasını rahmetli annesine ithaf etti. 

"En büyük teşekkürü ise burada olamasa da bana hayatın anlamını öğreten, güçlü ve üretken bir kadın olmam için beni yetiştiren, kadınların sesi olmak için ömrünü kadın haklarına adayan rahmetli annem Melek Aysun Şahin’e borçluyum," diyerek sözlerine başlayan Şahin, üniversite sınavına hazırlandığı dönemde annesine kanser teşhisi konduğunu ve birlikte verdikleri zorlu mücadeleyi anlattı. "Her günümüz bir önceki günden daha zordu ama biz birbirimize kenetlenmiştik, kanseri yeneceğimize inanıyorduk. Ancak üniversitede ilk yılım bitmeden annemi kaybettim. Bazen hayat size beklemediğiniz yerden bir darbe indirir ve karşılık verebilecek güçte olup olmadığınızı görmek ister. Ben karşılık vermeyi seçtim," dedi. Şahin, bu acı kaybın hayatında bir dönüm noktası olduğunu ve eğitimine daha çok sarılarak annesine olan sevgisini ve borcunu ödediğini belirtti. "Bugün 'annem kanseri yendi' diye bağıramasam da, 'başardım anne' diye bağırabiliyorum," diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından, Şahin'e YÖK Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa tarafından çiçek ve hediye takdim edildi. Bu anlamlı törende, Şahin'in sözleri salonda derin bir etki bırakarak alkışlandı.

I M G 7287I M G 7267-1

Editör: Taner