Kayseri'de çiftçilikle uğraşan F.D., tanıştığı N.S.Ç'ye evlenme teklifinde bulunmak istedi. 68 bin liralık bir tektaş yüzüğü ve yılkı atlarıyla hazırladığı özel teklif, N.S.Ç'nin beklenmedik istekleri karşısında F.D.'yi oldukça şaşırttı.

Gelin adayı N.S.Ç, kız isteme sürecinde mütevazi bir tutum sergilemesine rağmen, söz kesiminden birkaç gün önce damat adayı F.D.'yi bir kafede görüşmeye davet etti. Annesi ve kız kardeşini de yanına alan N.S.Ç, düğünle ilgili taleplerini sıraladı. N.S.Ç, söz kesiminde kahve fincanı içinde sıfır bir bayan otomobili anahtarı istediğini belirtti. Ayrıca nişan öncesinde 200 bin liralık bir yüzük daha talep etti.
 

F.D., gelin adayı N.S.Ç'nin düğün öncesinde kendisinden pek çok talepte bulunduğunu belirtti. F.D., "Benden düğünden önce kendisine 3+1 bir ev almamı istediler. Ayrıca 30 adet Adana burması bilezik de şart koşuldu. Bu taleplerin toplam maliyeti 15 milyon lirayı buluyor. Evin her detayını düşünmüşler, en pahalı eşyalarla döşenmesini istediler. Ayrıca dünyaca ünlü bir telefon markasının son modelini de gelin adayına almamı talep ettiler" şeklinde konuştu.

F.D., gelin adayı N.S.Ç'nin babasının, hakkında detaylı bir araştırma yapmak üzere ilçelerine geldiğini belirtti. "Gelin adayının babası, Kayseri'deki Hacılar Belediyesi'ne giderek benim üzerime kayıtlı ev, arsa ve tarlaların listesini çıkarttı. Ayrıca mahallemize gelip kapı kapı gezerek hakkımda bilgi topladı. Bu durum sanki bir istihbarat operasyonu gibi. Baba bu araştırmayı tamamladıktan sonra bizim evlenmemize onay verdi. Kendisi ve bilgileri paylaşan belediye yetkilileri hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Gelin adayı N.S.Ç, benden istediği ev ve otomobili nikah öncesinde onun üzerine yapmamı şart koştu. N.S.Ç, beni şaşırtmaya çalışırken asıl beni bu talepleriyle şaşırttı. Dolandırılmaktan kıl payı kurtuldum. Sonuç olarak, 'Bu taleplerinizi siz bana alın, ben size iç güveyi olayım' diyerek taleplerini reddettim" dedi.

Editör: İbrahim Türkmen