Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2024 Yılı Etki Sıralaması sonuçlarını açıkladı.

Times Higher Education 2024 Yılı Etki Sıralaması Sonuçlarını Açıkladı

Birleşmiş Milletler'in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri göz önünde bulundurularak ve kurumsal veriler dikkate alınarak yapılan THE 2024 Yılı Etki Sıralamasında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) önemli bir başarı elde etti.

121 ülkeden 1963 üniversitenin katıldığı bu uluslararası sıralamada ERÜ, dünya genelinde 301-400 aralığında yer alırken, ulusal sıralamada Ege Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi ile birlikte 9. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 7. sırada konumlandı. ERÜ, sıralamada tüm başlıkları kapsayan 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi için veri sağladı.

Açıklanan sonuçlara göre, ERÜ “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” kategorisinde dünya genelinde 98. sırada, “İklim Eylemi” ve “Karada Yaşam” kategorilerinde ise 101-200 aralığında yer alarak dikkat çekici bir başarı sergiledi. Böylece ERÜ, bu üç kategoride dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer alma başarısını gösterdi. Ayrıca, ERÜ, 2023 yılı sıralaması ile karşılaştırıldığında “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” ve “Amaçlar İçin Ortaklıklar” kategorilerinde yükseliş gösterdi.

Editör: Osman Baytekin