Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni ile 400 öğrenciyi mezun etti.

ERÜ Uzay Bilimleri Fakültesi 400 Öğrenciyi Mezun Etti

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Kayseri Genel Müdürü Enver Selim Akata, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nafiz Kahraman, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, havacılık ve uzay alanında yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti ve kendi uydularımızı üretmenin, astronotlarımızın uzayda yer almasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Fakültenin kuruluşundan bu yana etkin çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Altun, akademik ve idari personele teşekkür etti ve mezunlara aldıkları bilgi birikimini hayat boyu öğrenme ile desteklemeye devam etmelerini tavsiye etti.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nafiz Kahraman ise mezun olan öğrencilerin ülkenin kalkınmasında önemli rol oynayacak bireyler olduğunu ifade etti.

Tören, fakülte birincisi Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü Öğrencisi İbrahim Eroğlu’nun mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve ardından mezun öğrencilere diplomalarının verilmesiyle sona erdi.

Editör: Osman Baytekin