Türkiye’de milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağını beklediği gün geldi. Bugün açıklanan TÜİK enflasyon rakamları sonrasında ne kadar zam yapılacağı da kesinlik kazandı. Ancak özellikle emekliler için kök maaş zammı çok düşük seviyelerde kaldı. Bu tablonun ardından ise hükümetten beklenen adım geldi. Zamlı haliyle dahi asgari ücretin altında kalan emekli maaşları için seyyanen zamdan başka seçenek kalmadı. Ünlü SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise bugün son durumu değerlendirerek hükümetin yeni adımlarını aktardı. Emeklilere müjde yapacak hükümet, seyyanen zammı da resmen duyuracak.

Emekli Maaşı Zammı Düşük Kaldı! İşte Temmuz 2024 Enflasyon Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon açıklamasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için yüzde 24,73, memur ve memur emeklisi için ise yüzde 19,31 oranında zam resmiyet kazanmış oldu. Çok az bulunan bu zamlar sonrasında emekli vatandaşlarda da seyyanen zam beklentileri arttı. Yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşlarında artış yapılmasını isteyen milyonlarca emekliye ise müjde Emin Yılmaz’dan geldi.

Emekli Ek Zam (1)

İşte Seyyanen Zam Tarihi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı değerlendirmeler sonrasında talimat verdiği belirtilirken emekliler için ne kadar zam yapılabileceği incelenmeye başlandı. Temmuz ayında ödenecek zamlı emekli maaşları öncesinde açıklama yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut ekonomik şartlar dahilinde en üst limitten emekli zammını duyuracak. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli detay, emekli maaşa yapılacak seyyanen zammın memur emeklisine etki etmeyecek olması. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde son hali verilecek seyyanen zam ile emeklinin yüzü bu sefer güldürülecek. Emekli yılı ilan edilen 2024’te emekliye zamma ek olarak refah payı ile daha yüksek oranda bir zam yapılmış olacak.

Emekli Seyyanen Zammı Yüzde 10 Olacak

Emekli seyyanen zammı için üzerinde konuşulan oranlar yüzde 5 ile 10 arasında değişiyordu. Ancak bugünkü enflasyon verisinin beklentinin altında kalması sonrasında yüzde 10 zam da karar kılındı. Bu da SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için bugün elde edilen yüzde24,73 oranındaki zamma ek olarak yüzde 10’luk bir artışın daha yapılmasını sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak açıklama için geri sayım başladı.

Editör: Abdullah Tekin