Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu emeklilere yönelik yaptığı açıklamalara bir yenisini ekledi. PTT ile kargo göndermek isteyen emeklilere indirimli bir şekilde imkan sağlanacağı ifade edildi. Bu kapsamda ise bugün itibariyle emekliler indirimden yararlanabilecek.

Emeklilere PTT Kargolarında Yüzde 20 İndirim

Yazılı olarak açıklama yaparak emeklilere müjdeyi paylaşan Bakan Uraloğlu 2024 yılının Emekliler Yılı ilan edilmesine vurgu yaptı. PTT indirimli kargo hizmetinden yararlanmak isteyen emekliler için aylık sınır 5 olarak belirlendi. Herhangi bir alt limit olmaksızın emekli vatandaşlar yurtiçi gönderilerde yüzde 20 oranında indirim elde edebilecek.

Emekli

Bakan Uraloğlu "Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak emeklilerimize yönelik kampanyalarımıza devam ediyoruz. Trenlerde ve şehirlerarası otobüslerde emeklilerimize yönelik indirim kampanyalarına devam ediyoruz. Şimdi de PTT tarafından emekli vatandaşlarımıza yönelik standart taşıma ve adrese teslim hizmetlerde ayda en fazla 5 adet olmak üzere yurtiçi varışlı kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim kampanyası başlattık. Kampanyadan yararlanmak isteyen emekli vatandaşlarımız, PTT iş yerlerine gelerek T.C. kimlik numaralarını ibraz etmeleri halinde indirimden faydalanabilecekler" diyerek gelişmeleri duyurdu.

Emeklilere PTT Kargo İndirimi Şartları Neler?

Resmi bilgilendirmeye göre PTT kargo indirimi için emeklilere getirilen şartlar şöyle;

  • Emekli vatandaşlarımızın kargo/kurye gönderilerine %20 oranında indirim uygulanacaktır.
  • Aynı T.C. Kimlik Numarası ile ayda en fazla 5(beş) defa kampanyadan faydalanılabilecektir.
  • Kampanya yurt içi gönderilerde standart taşıma ve adrese teslim hizmetleri için geçerlidir.
  • Ek/özel hizmetler ve ambalaj malzemeleri kampanyaya dâhil değildir.

Editör: Hakan Yılmaz