EKONOMİ

Emeklilere Seyyanen Zam Yapılmayacak

Emeklilere seyyanen zam yapılma ihtimali son görüşmeler sonrasında rafa kalktı. İşte yaşanan gelişmeler…

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir araya geldiği son görüşmede asgari ücret ve emekli maaşları da gündeme alındı. Toplumda büyük beklenti haline gelen maaş artışlarına yönelik görüşmelerde herhangi bir sonuca varılamadı. Ülke genelinde uygulanan tedbirler nedeniyle yeni bir zam ve artışa sıcak bakılmıyor. Yapılan görüşmelerden de sonucun çıkmaması sonrasında emekli maaşı ve asgari ücret zammı konusunda durum netlik kazandı.

Emeklilere Seyyanen Zam Olmayacak

SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapılan değerlendirmelerde mevcut ekonomik tablo nedeniyle beklentilere yönelik bir gelişmenin yaşanmayacağı belirtildi. Muhalefetin yoğun baskı kurmasına rağmen alınan tedbirler ve ekonomik durum nedeniyle maaş artışına gidilmeyecek. Asgari ücretteki bir sonraki artış normal takvimde olduğu gibi yıl sonunda gerçekleştirilecek. Emekliler için yapılacak zamlarda ise enflasyon oranları baz alınacak. Oranlar üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seyyanen zam yoluna gidilmeyecek.  

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı için 5 aylık kesinleşen oran yüzde 22,72 oldu. Son enflasyon verileri ile maksimum yüzde 25’lik oran üzerinden işlem yapılacak.

“Sıkı Para Politikası Devam Ediyor”

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun alınan kararların sıkı para politikasının bir sonucu olduğunu belirtti. Erdursun sözlerini şu şekilde noktaladı.

"Ekonomi yönetimi sıkı bir para politikası izliyor. Ekonomi politikasının hedefi mümkün olduğu kadar harcamaları kısmak, talebi azaltmak, ekonomide fiyat istikrarını sağlamak gibi bir planları var. Bu çerçevede de emekliye bayramdan önce bir ödeme yapılmayacak, maaş zamanı ödenecek. Yeni bir adım beklemiyorum. Emeklilere enflasyon oranı dışında ayrıca bi artışın olacağı ihtimalini de görmüyorum. SSK ve Bağkur emeklileri sadece yüzde 25'lik ortalama bir enflasyon farkı alacak. Seyyanen artış mümkün gözükmüyor. Seçim öncesi de artış yapılmamıştı.""