Türkiye’de dikkat çeken YouTuberlardan birisi olan Diamond Tema, son videosuyla günlerdir Türkiye’de konuşulmaya devam ediyor. gündemde kaldıkça her bir detayıyla merak uyandıran Diamond Tema’nın kim olduğu, amacının ne olduğu araştırılıyor. Peki, gerçekten Diamond Tema kim? Diamond Tema gerçek adı ne? Sevgilisi, yaşı ve nerede yaşıyor?

Diamond Tema Kim, Diamond Tema Gerçek Adı?

Diamond Tema gerçek adı Diamond Tema. Kendini Agnostik yazar olarak tanımlayan Diamond Tema, Arnavutluk doğumlu. 1996 itibariyle Türkiye’ye taşınan ve uzun bir süre burada yaşayan ünlü isim, aynı zamanda askerliğini de yapmış. Yunanistan, İtalya ve Arnavutluk gibi bölgelerde yaşamını süren YouTuber, çeşitli dizi ve belgesellerde yer aldı. Aynı zamanda yazarlık da yapıyor. Agnostizm ve İlahi Tragedya gibi kitaplarıyla da yakından tanınıyor.

Diamond Tema (3)

Diamond Tema Kaç Yaşında? Sevgilisi Kim?

1994 doğumlu Diamond Tema 30 yaşında.  Diamond Tema adlı YouTube kanalı üzerinden yayın yapan agnostik yazarın sevgilisi ise Seher Kurt Tema. Seher Kurt Tema ad YouTuber. Seher K. Tema adlı kanal üzerinden yayın yapan sevgilisi de videolarında sık sık Diamond Tema’yı konuk alıyor. Birlikte gezdikleri yerleri anlatan Seher K. Tema daha çok seyahat üzerine odaklanmış bir kanal. D. Tema ise kendi kanalını ve amacını “Bu kanal, din, bilim, tarih ve felsefe içerikli videolar paylaşmakta ve zaman zaman ya belirli bir konu üzerine ya da rastgele canlı yayınlar yapmaktadır.” diyerek tanımlıyor.

Diamond Tema (2)

Diamond Tema Olayı Nedir?

Asrın Tok ile yaptığı bir YouTube programında karşılıklı kendi görüşlerini savunan D. Tema ve Asrın Tok videosu Türkiye’de gündem oldu. Bu programda şeriat ana konu olmuştu. Ardından bu video ve videodaki sözler nedeniyle D. Tema’ya yönelik bir tepki oluştu. D. Tema “Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin" sözleri farklı algılar ile farklı alanlara çekildi. Hakkında soruşturma başlatılan Youtuber’ın Türkiye’den ayrıldığı öğrenildi. İfadesinde ise "İyiyim arkadaşlar, sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir, duruşmaya çıkarız, olur biter. Olayı bir dinsizin bir şeriatçıyı çürütmesinden, bir dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta getirdiler. Tamamen algı operasyonu. Ne küfür var ne iftira." dediği açıklandı. O program ise şöyle;

Diamond Tema Nerede yaşıyor?

Diamond Tema Arnavutluk’ta yaşıyor. Bu konuyla ilgili X’ten açıklama yapan isim, "Türkiye'de can güvenliğim olmadığı için geçen yıl Arnavutluk'a taşınmıştım. Muhtemelen bir daha Türkiye'ye dönemeyeceğim." dedi.

Konu hakkında değerlendirmesi ise şöyle;

D. Tema’nın Savunduğu Agnostik Kim? Agnoztisizm Nedir?

Agnostik, bilgi veya inanç konularında kesin bir görüşü olmayan veya bu konularda kesin bir bilgiye ulaşılamayacağını düşünen kişiler için kullanılan bir tanımdır. Agnostisizm ise özellikle tanrı veya metafiziksel varlıkların varlığıyla ilgili olarak, bunların varlığının veya yokluğunun kesin olarak kanıtlanamayacağını savunan bir felsefe ve inançtır.

Agnostikler genellikle, teistik veya ateistik pozisyonlardan farklı olarak, tanrının varlığı veya yokluğu hakkında kesin bir bilgiye sahip olunamayacağı görüşünü benimserler. Bu nedenle, agnostikler genellikle "belirsizlik içinde olanlar" olarak tanımlanabilirler. Agnostisizm, bilgi sınırlılıkları ve epistemolojik çekinceler üzerine odaklanan bir duruşu ifade eder.

Editör: Hakan Yılmaz