AK Parti’nin ilçe kongreleri hız kesmeden devam ederken, Kayseri’nin Develi ilçesindeki mevcut AK Parti İlçe Teşkilatı ile yola devam edilme kararı, Develi’de en çok konuşulan konular arasında yer aldı. İlçe halkının bir kısmı mevcut yönetimin vatandaşlarla yeterince iletişim kuramamasından ve halkın ihtiyaçlarını göz ardı ettiğinden şikayet ederken, ilçede bulunan teşkilatın, vatandaşların ve Develi Belediye Başkanı Adem Şengül ile gergin bir ilişkisi olduğu iddiaları da ortaya atıldı.

Öte yandan 2024 yerel seçimlerinin ardından belediye başkanı seçilen Adem Şengül ile teşkilat yönetiminin anlaşmazlıkları, bazı zamanlar şiddet boyutuna ulaştığı, kamuoyunda eleştirilip tartışıldığı öne sürüldü.

AK Parti ilçe yönetimi ve halk arasındaki iletişim sorunları iddiası

İlçe halkının AK Parti Develi İlçe Yönetimi ile olan iletişiminde uzun süredir sıkıntılar yaşandığı ifade ediliyor. Vatandaşların, taleplerinin yeterince dikkate alınmadığı, ilçe yönetiminin halkın sorunlarına duyarsız kaldığı iddiaları halk arasında gittikçe yaygınlaşıyor. Halk, AK Parti İlçe Teşkilatı’nın yönetime yönelik eleştirilerini dikkate almamasını ve kendilerini temsil etme konusunda eksik kalmasını büyük bir sorun olarak görüyor.

Maden şirketinin etkisi

AK Parti Develi İlçe Teşkilatı’nın mevcut yönetimle devam etme kararının ardından ilçede faaliyet gösteren büyük maden şirketinin olduğu söylentileri de yaygınlaştı. İlçeye ekonomik katkı sağladığı bilinen maden şirketinin, özellikle son günlerde yaşanan işçi kazaları ve benzeri olumsuz olaylarla ilgili iddialar gündeme geldi. İlçe halkı, teşkilat yönetiminin bu tür sorunların göz ardı edilmesinde payı olduğunu düşünmesi, yönetimin halk nezdindeki itibarını zedeleyen önemli faktörlerden biri olarak öne sürüldü.

Editör: Taner