Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında hayata geçirilen "Dersimiz Futbol" projesi, bu yıl içinde 100 bin çocuğa erişmeyi hedefliyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde pilot uygulamalarla başlayan proje, Kayseri gibi önemli şehirlerde de genç futbolcuların keşfedilmesine yönelik bir adım atıyor.

MEB ve GSB Dersimiz Futbol Projesi Düzenliyor

Proje kapsamında Kayseri'de başlatılan çalışmalar hakkında konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Projesi koordinatörlerinden Gökmen Başoğlu, "Dersimiz Futbol"un, ülke genelinde çocuklara futbolu sevdirmeyi amaçladığını belirtti. Başoğlu, 200 sınıf öğretmeni ve 45 beden eğitimi öğretmenine eğitim seminerleri düzenlendiğini ve okullarda futbolu sevdirmeye yönelik etkinlikler düzenlendiğini açıkladı.

Projede hedeflenen 100 bin çocuğa ulaşmak için çalışmaların 16 ilde devam ettiğini ifade eden Başoğlu, Kayseri'de ise 15 bin ortaokul ve 6 bin ilkokul öğrencisinin projeye dahil olduğunu söyledi. Bu çabalarla gençlerin futbola olan ilgisinin artması ve sporun alt yapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor.