Tüm dünyada dikkat çeken ve pek çok ödülü almayı başaran Damızlık Kızın Öyküsü, Türkiye’de de takip edilebiliyor. Türkiye’deki popüler bir platformda yer alan dizi, orijinal adı, konusu ve yeni sezonu ile merak ediliyor. Peki Damızlık Kızın Öyküsü gerçek adı ne? Damızlık Kızın Öyküsü dizi yeni bölümleri hangi platformda yayınlanıyor?

Damızlık Kızın Öyküsü Orijinal Adı Ne?

Damızlık Kızın Öyküsü orijinal adı The Handmaid’s Tale.  2017 yılı itibariyle tanıtımı yapılan dizi çok popüler oldu. Böylece Damızlık Kızın Öyküsü yeni sezon müjdeleri de arka arkaya gelmeye başladı.  Damızlık Kızın Öyküsü konusu oldukça farklı. Dizinin popüler olmasındaki en önemli etkenlerden birisi olan konu, tarihi süreçte yaşanan zorlu süreçleri kapsıyor.

Damizlik Kizin Oykusu (3)

Damızlık Kızın Öyküsü Konusu

"Damızlık Kızın Öyküsü" dizisi, Margaret Atwood'un aynı adlı distopik romanından uyarlanmıştır. Dizi, totaliter bir rejim olan Gilead adında bir ülkede geçiyor. Gilead, kadınların sadece üreme amaçlı kullanıldığı, toplumsal cinsiyet rollerinin sıkı bir şekilde belirlendiği ve özgürlüklerin büyük ölçüde kısıtlandığı bir düzeni temsil ediyor.

Dizinin ana karakteri June, Gilead'ın bu baskıcı düzeninde yaşayan bir kadındır. Önceki hayatında bir ailenin annesi olan June, şimdi bir "damızlık kadın" olarak bilinen ve üst sınıf ailelerin çocuk sahibi olmaları için zorla kullanılan kadınlardan biridir. Hikaye, June'un bu baskıcı rejimdeki yaşam mücadelesini, geçmişiyle olan bağlarını koruma çabasını ve özgürlüğüne kavuşma umudunu konu alır.

Damızlık Kızın Öyküsü Dizisi Hangi Platformda Yayınlanıyor?

Damızlık Kızın Öyküsü dizisi Türkiye’de Blu TV’de yayınlanıyor. İlk 5 sezonu çekilen ve yayınlanan dizinin yeni sezonu için de hazırlıklar sürüyor. Dizinin 5 sezonu da Blu TV’de yer alıyor. Damızlık Kızın Öyküsü Türkçe dublaj ve Damızlık Kızın Öyküsü altyazılı olarak izleme seçenekleri de mevcut durumda.

Damızlık Kızın Öyküsü 6. Sezon Ne Zaman?

Damızlık Kızın Öyküsü 6. Sezon hakkında bir basın açıklaması yapan dizinin yaratıcısı, yapımcısı ve genel yayın yönetmeni Bruce Miller, 'Margaret Atwood'un çığır açan romanının ve ürpertici derecede ilgi çekici dünyasının hikayesini anlatmak gerçek bir onurdu. İzleyicilere The Handmaid's Tale'sin altıncı ve son sezonunu sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bu hikayeyi anlatmamıza izin verdikleri için minnettarız. Hikaye yayın hayatı boyunca her zamanki gibi güncelliğini korudu. Ayrıca, bize verdikleri sarsılmaz destek için inanılmaz hayranlarımıza da hayranız. Onlar olmasaydı bu noktaya asla gelemezdik.” diyerek 6. sezonun son sezon olacağını da duyurdu. Dizinin yeni sezonu 2025’te yayınlanacak.

Damizlik Kizin Oykusu (1)

Dizi Yayımlandığı günden bu yana çok sayıda ödül kazandı. Bunların arasında 15 Emmy Ödülü (2017'de En İyi Drama Dizisi ödülünü kazanan ilk dijital platform dizisi oldu) ve 2018'de En İyi TV Dizisi - Drama kategorisinde bir Altın Küre Ödülü de vardı.

Editör: Hakan Yılmaz