Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı kapsamında yürütülen inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçesi sınırlarında yer alan Himmetdede ve Kalkancık mahallelerindeki T7 tünel alanlarında incelemelerde bulundu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kayseri’nin modern, hızlı ve konforlu bir ulaşım ağına kavuşacağını ifade eden Çolakbayrakdar, çalışmaları yerinde gözlemleyerek yetkililerden bilgi aldı.

T7 tünelinin giriş kısmının Himmetdede, çıkışının ise Kalkancık Mahallesi'nde yer aldığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, yaklaşık 3 kilometrelik bu bölümde hem giriş hem çıkışta çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Çolakbayrakdar, “Hat genelinde 2 bini aşkın personel, binin üzerinde araç ve ekipman görev alıyor. Toprak işleri yüzde 50’ye, tünel imalatları ise yüzde 25’e ulaştı” bilgisini verdi.

Projenin sadece ulaşım değil, aynı zamanda Kayseri’nin sosyal ve ekonomik gelişimi açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Çolakbayrakdar, “Bu proje sayesinde Ankara-Kayseri arasında hızlı tren seferleri başlayacak. En büyük teşekkürü, bu vizyoner projeye sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunuyoruz. Kayseri’ye yakışan bu yatırımı hayata geçiren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

T7 tünelinden sonraki etapta T8 ve T9 tünellerinin de tamamlanmasıyla hattın Kayseri’ye ulaşacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, çalışmaların 24 saat esasına göre, gece-gündüz sürdüğünü kaydetti. Proje tamamlandığında Kayserililer yüksek hızlı tren konforuna kavuşmuş olacak.