Türkiye’de binlerce çıraklık ve staj mağdurları son dakika gelişmesini beklerken önemli bir detay gündeme getirildi. kulis bilgilerini paylaşan uzman isimler Türkiye’deki bu sorunun bitmesi adına kalıcı bir adımın atılacağını söyledi. Yapılan bu açıklamalar sonrasında yaşanan staj mağdurları son dakika gelişmesi sosyal medyada da büyük destek gördü. Peki yaşanan staj mağdurları son dakika gelişmesi ne? İşte merak edilenler!

Staj Mağdurları Son Dakika Kulis Haberi Geldi

Uzun zamandan beri Türkiye’de gerek sokaklarda gerekse de sosyal medyada binlerce çıraklık ve staj mağdurları paylaşımlarıyla hükümete çağrı yapıyordu. Çağrılarda mağduriyetlerin yaşandığı ve emeklilik noktasında düzenleme olması gerektiği belirtilirken staj ve çıraklık dönemlerinin sigortalılık başlangıç noktası olarak sayılması gerektiği ifade edilmişti. Bu açıklamalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta sert çıkış yapsa da yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar alındığı ifade edildi. uzmanlara göre temmuz ayı itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurusu yapılacak yeni düzenleme ile bu kapsamdaki vatandaşların sorunları çözülecek.

Staj Ciarik

Temmuz Ayında Staj Mağdurlarına Müjde Gelecek

Düzenlemelerde 1999 öncesi staj ve çıraklık sürelerine yeni düzenlemeler yapılacak. Böylece işe giriş tarihleri geri çekilmesiyle birlikte yaş ve prim gibi pek çok emeklilik kriterinde önemli kazanımlar sağlanacak. Staj mağdurlarının beklediği yönde bir hamle yapacak hükümet, geriye dönük olarak işlemlerin nasıl yapılacağı henüz belirlenmiş değil. Kapsamlı bir çalışmanın yapılmasıyla birlikte temmuz ayında meclise getirilecek konu ardından yürürlüğe girecek. Böylece uzun zamandan beri beklenti haline gelen çıraklık ve staj mağduriyetleri de giderilmiş olacak.

Editör: Hakan Yılmaz