Türkiye’de Kurban Bayramı kapsamında toplu taşımayı ücretsiz yapan belediyelerden birisi de Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. Bugün sabah saatleri itibariyle başlayan ücretsiz toplu taşıma sayesinde vatandaşlar herhangi bir ücret vermeden toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek. Üstelik pek çok mezarlık için de ek sefer koyulmuş durumda.

Kurban Bayramı’nda Bursa’da Toplu Taşıma Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan resmi açıklamada 16 Haziran günü itibariyle 19 Haziran Kurban Bayramı’nın son gününe kadar toplu taşıma ücretsiz oldu. Ücretsiz olarak yararlanılacak hatlar ve otobüsler ise şöyle;

  • Kent içi toplu taşıma araçları
  • Bursaray hatları

Ücretsiz yolculuklar 16 Haziran sabahı 06.00’dan başlayacak ve 19 Haziran gecesi 24.00 itibariyle sona erecek. Bu tarih ve saatler arasında ise Bursalılar ücretsiz bir şekilde yolculuk yapabilecek.  Yoğunluğun merkezden takip edileceği toplu taşımaca, yoğunluk oluştuğu takdirde hemen ek sefer koyulacak.

Bursa Otobus

BUDO gibi ildeki diğer toplu taşımalar ücretsiz olmayacak. Ancak Cumartesi ek seferler ile hizmet verilecek. Böylece yoğunluk oluşmadan Bursa İstanbul arasında yolculuk yapmak isteyen vatandaşlara destek verilecek. BBBUS sefer sayısı arttırılacak. Otoparklardaki hizmetler de bayram boyunca devam edecek.

Editör: Hakan Yılmaz