Türkiye’nin yerli girişimi olarak duyurulan BTCTurk siber saldırı yaşandığını duyurdu. 22 Haziran tarihinde gerçekleşen bu saldırı sonrasında hesaplardan para aktarıldığı da doğrulandı. 10 kripto paraya yönelik yapılan bu saldırılarda, hesaplarında bu kripto para olan kullanıcılar etkilendi. Ancak BTCTurk’e göre kullanıcıların varlıkları BTCTurk güvencesinde ve saldırıdan herhangi bir mağduriyet yaşanmayacak.

BTCTurk Siber Saldırısı Araştırılıyor

BTCTurk siber saldırısı mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. 10 kripto paranın yer aldığı sıcak cüzdanların hedeflendiği saldırılarda, ne kadarlık bir bakiyenin aktarıldığı açıklanmadı. BTCTurk’un varlıkları tuttuğu soğuk cüzdanlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. BTCTurk yaşanan saldırı sonucunda kullanıcıların kayıplarını doğrudan karşılayacak. Ancak olayla ilgili geniş bir araştırma başlatılmış durumda.

Btcturk

“BTCTurk Kripto Para Yatırma ve Çekme İşlemleri Yapamıyorum”

Durumdan haberdar olmayan  milyonlarca kişi BTCTurk para çekme ve yatırma işlemlerini yapamadığı için durumu gündeme getirdi. Ancak bu durum saldırı sonrasında güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak duyuruldu. İşlemler yapılacak çalışmalar sonrasında yeniden yapılabilecek.

BTCTurk Saldırıdan Etkilenen Coinler

BTCTurk saldırıdan 10 kripto paranın etkilendiği ifade edildi. Ancak bu kripto paraların neler olduğu açıklanmadı.

Editör: Hakan Yılmaz