Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Kayseri Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen TÜBİTAK 4005 destekli “Bilsem Öğretmenlerine Yönelik Yenilikçi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitimi ve Uygulamaları” Projesi’nin açılış toplantısı ERÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bilsem Öğretmenlerine Yönelik Yenilikçi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitimi ve Uygulamaları Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

ERÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılışa, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TENMAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Çevik, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Kahraman, akademisyenler ve bilim ve sanat merkezlerinde görevli öğretmenler katıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, konuşmasında savunma sanayii ve uzay çalışmalarının önemine değinerek, “Dünyadaki bütün teknolojik ve Ar-Ge gelişmeleri hep havacılık çalışmaları neticesinde ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmalar ülkemizdeki teknolojik altyapıyı da teyit edecek ve kuvvetlendirecektir,” dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise projenin önemli bir iş birliği örneği olduğunu vurgulayarak, şehirlerde kurulan ihtisas organize sanayi bölgelerinin savunma sanayisine yönelik olarak kurulmasının önemine dikkat çekti. Rektör Altun, “Kayseri ilkleri başarmış ve havacılık ile savunma sanayiinde yakışan yaklaşımlar içerisindedir. Kayserimize bu alanlarda destek olunmasını canı gönülden arzu ediyorum,” dedi.

TENMAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Çevik de konuşmasında, “Son yıllarda ülkemizin yerli ve milli imkanlarla geliştirmekte olduğu insansız hava araçları ve uydu teknolojileri gibi havacılık ve uzay alanındaki büyük gelişmeler, ülkemizi bu alanda öncü konuma getirmiştir,” ifadelerini kullandı.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Kahraman, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek fakülte hakkında bilgi verdi.

Proje yürütücüsü Dr. Mehmet Yükseksöylemez ise proje hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından proje ekibine belge takdim edildi. Farklı illerden bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu fizik, fen bilimleri, bilişim teknolojileri, teknoloji ve tasarım alanında eğitim veren 36 öğretmenin katıldığı etkinlik, öğretmenlerin havacılık ve uzay bilimleri alanındaki bilgi ve becerilerini artırmayı, atölye, laboratuvar, tasarım ve üretim gibi deneysel ve uygulamalı çalışmalarla tecrübelerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Editör: Osman Baytekin