Pınarbaşı ilçesinde 2 Haziran'da tekrarlanacak olan yerel seçimler öncesi BBP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Hayrettin Uslu, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak seçimden çekilme kararı aldı. Bu karar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve BBP Kayseri İl Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda ortaya çıktı. Üzüm, görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, BBP'nin Pınarbaşı adayının seçimden çekilme kararı aldığını duyurdu.

Pınarbaşı İlçesinde BBP Belediye Başkan Adayı Çekildi

Kayseri'de yaşanan bu gelişme, yerel seçimler öncesinde siyasi ittifakların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Cumhur İttifakı'nın, seçim sürecinde ortak hareket etme ve uyum içinde olma prensiplerinin bir sonucu olarak BBP'nin aldığı bu karar, ittifakın güçlü bir şekilde ilerlemesine katkı sağladı.

BBP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Hayrettin Uslu, yapılan görüşmeler sonucunda genel merkezinin takdiri doğrultusunda adaylıktan çekilme kararı aldıklarını ifade etti. Uslu, "Cumhur İttifakı çerçevesinde biz de çalışmalarımızı yaptık ve 31 Mart seçimlerine girdik. Ancak ertelenen seçimlerden dolayı genel merkezimizin takdiriyle adaylıktan çekilmemizi rica ettiler. Biz de zararımız olacağına yanlarında olmayı tercih ettik" şeklinde konuştu.