Kurban Bayramı tatilinin birleştirilmesiyle 9 günlük tatil fırsatı tanındı. Türkiye genelinde Kurban Bayramı ve tatil ziyaretleri nedeniyle ekonomik bir hareketlilik yaşandı. Ancak bu hareketlilik sırasında Türkiye’nin dört bir yanında ATM’lerdeki para stoklarının tükenmesi ve limitlere takılan müşteriler sorun yaşadı. Bu durumun sonrasında ise bankalardan yeni bir hamle geldi ve limitlerde değişikliğe gidileceği duyurdu.

Atm (1)

ATM Para Çekme Limiti Artıyor

Şu anda banka ATM’lerinden tek seferde en fazla 10 bin TL çekilebiliyor.  Daha fazla para çekmek isteyenler günlük limit engeline takılırken bu konuda değişikliğe gidilecek. Değişiklik sonrasında ise 10 bin TL yerine 20 bin TL günlük çekim yapılabilecek. ATM’lerde yapılacak bu değişiklik günlük para hacminin artmasına neden olacak. Bu da bankaların ATM’lere daha fazla para desteği yapmasına neden olacak.

Atm (2)

Yeni Banknotlar Gelecek

Şu andaki mevcut sistem ve yüksek enflasyon nedeniyle yeni banknotların da bu kapsamda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Uzun zamandan beri 500 TL ve 1000 TL’lik banknotların basılmasının istenmesinin de nedeni bu. 500 TL tek bir banknot ile verilebilecek. Ancak şu andaki sistemde 2 adet 200 TL ve 1 adet 100 TL ile ATM’lerden para çekilebiliyor. 500 TL’lik banknot ile tek banknot kullanılacak. Bu da daha fazla paranın ATM’de kalmasını ve daha az banknot kullanılmasını sağlayacak. Bu nedenle bankaların da taleplerini değerlendirecek Merkez Bankası’nın Kurban Bayramı sonrasında bu konuda somut bir adım atması bekleniyor.

Editör: Hakan Yılmaz