EKONOMİ

Bayram İkramiyesi 7000 TL Oldu! Haberi Okuyanlar Helal Olsun Diyecek!

Türkiye’de Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesine zam müjdesi geldi. Üstelik en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlendi. İşte detaylar.

Abone Ol

Türkiye’de bayram ikramiyesi sistemine geçilmesi sonrasında yılda 2 defa bayram ikramiyesi ödenmeye başlandı. Emekli vatandaşlara ödenen bu desteklerde yıllar sonra sürpriz bir karar geldi. Düşük bulunan bayram ikramiyesi ve en düşük emekli maaşı için CHP’den bir adım atıldı. Seçim öncesinde çoğu belediye başkan adayının vaatleri arasında yer alan emeklilere destek konusunda bir adım daha atıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatı ile bir bölgede daha bayram ikramiyesine zam yapıldı.

Bayram İkramiyesi 7000 TL Oldu

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından yapılan açıklama sonrasında bayram ikramiyesinin 3000 TL yerine 7000 TL olarak ödeneceği ifade edildi. Hükümetin 3000 TL olarak yapacağı ödemelerin dışında  Ceyhan ilçe sınırları içerisindeki emekli vatandaşlara 7000 TL’lik bayram ikramiyesi ödeneceği duyuruldu. Seçim öncesinde emeklilere 5000 TL bayram ikramiyesi ödeneceğini duyuran Başkan Adayı Kadir Aydar, başkan olarak seçildikten sonra ilk bayram öncesi vaatini yerine getirdi. 5000 TL ödeme sözü verdiğini söyleyen Başkan Aydar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatı sonrasında 5000 TL’nin 7000 TL’ye çıkarıldığını söyledi.

En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücrete Eşitlendi

En düşük emekli maaşında böylece önemli bir adım atıldı. Şu anda 10 bin TL alan emekliler, Ceyhan’da iki bayram öncesinde asgari ücrete tamamlanacak şekilde ikramiye alarak asgari ücret kadar maaş alacak.  En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini sağlayan Ceyhan Belediyesi, vatandaşlardan büyük destek aldı. Haberi okuyan vatandaşlar kendi il ve ilçelerinde böyle bir uygulama yapılmasını isterken gözler CHP yönetimindeki belediyelere çevrildi.