Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde öğrencilere moral ve destek mesajı verdi. Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde 9 farklı tesiste toplam 631 öğrencinin ücretsiz LGS hazırlık kurslarından yararlandığını belirtti.
Başkan Büyükkılıç yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin yanında olmak bizim asli görevimiz. Kentimizin geleceği olan yavrularımızın donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için üzerimize düşeni yapıyoruz. KAYMEK Gençlik Merkezlerimiz bu anlamda sadece akademik değil, sosyal ve kültürel gelişim açısından da gençlerimize güçlü bir zemin oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Kütüphaneler ve sosyal tesislerle de gençlerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Adeta şehrimizin altıncı üniversitesi konumunda olan KAYMEK ile öğrencilerimizin LGS sürecinde en büyük destekçisi olduk. 7/24 açık kütüphanelerimiz, sosyal tesislerimiz ve kültürel-sportif faaliyetlerimizle her zaman gençlerimizin yanındayız” dedi.
Sınava girecek tüm öğrencilere gönülden başarılar dileyen Büyükkılıç, sürücülere de önemli bir uyarıda bulunarak, sınav sırasında korna çalmamaları ve sessizliğe özen göstermeleri çağrısında bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre LGS sınavının ilk oturumu saat 09.30’da başlayacak ve 75 dakika sürecek; ikinci oturum ise 11.30’da başlayarak 80 dakika devam edecek.





