Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni dönemde Deprem Master Planı’ndan Felaket Kurtarma Merkezi’ne kadar hayati öneme sahip afetlere yönelik projeleri hayata geçireceklerini açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Deprem Master Planı Hakkında Bilgi Verdi

Başkan Büyükkılıç, geçen yıl yaşanan 'asrın felaketi' depremlerinin ardından Kayseri'yi daha dirençli bir şehir haline getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Yeni hizmet döneminde Afet İşleri Daire Başkanlığı'nı kurduklarını hatırlatan Büyükkılıç, Deprem ve Afet Eğitim Merkezi'nin yanı sıra Deprem Bilgi Sistemi ve Jeoloji Bilgi Sistemi'ni hayata geçireceklerini vurguladı. Engelli gruplarına yönelik Afet Bilinci Eğitimi de vereceklerini ekleyen Büyükkılıç, "Afetlerde hizmetlerimizin aksamaması için Felaket Kurtarma Merkezi’ni kuracağız" dedi.

Büyükkılıç, Deprem Master Planı çalışmaları kapsamında şehir merkezinde 200 milyon metrekare alanda mikrobölgeleme çalışmaları yapıldığını ve bölge faylarının tektonizmasının inceleneceğini belirtti. Başkan Büyükkılıç, "Tedbirli olarak bu çalışmalara daha çok önem veriyoruz. Şehrimizi depreme dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla işbirliği halinde tutmak için gayretlerimiz sürecek" diye konuştu.

Editör: Osman Baytekin