Türkiye A Milli Takımın, Çekya karşısında aldığı puanlar bir üst tura çıkmasını sağladı. Euro 2024 son 16 turu eşleşme ağacına son eklenen takım da böylece Türkiye oldu. Türkiye’nin yer aldığı son 16 turu eşleşmelerinde galip gelmesi halinde tüm rakipleri de belirlenmiş durumda. Çeyrek final için ilk karşılaşma ise Avusturya ile olacak.

Avusturya Türkiye Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Avusturya Türkiye maçı 2 Temmuz tarihinde oynanacak. Maç TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak. Maçın başlama saati ise 22.00.

Avusturya Türkiye Maçı Hangi Stadyumda Oynanacak?

Avusturya Türkiye maçı Red Bull Arena’da oynanacak. Almanya’nın Leipzig şehrinde yer alan bu stadyum, 44.300 seyirci kapasiteli. FC Sachsen Leipzig takımını sahasında karşı karşıya gelecek Avusturya ile Türkiye maçında Türkiye taraftarlarının yoğunlukta olması bekleniyor.

Avusturya Maçı Sonrasında Türkiye’nin Rakipleri Kimler?

Avusturya sonrasında ise Romanya ile Hollanda arasında oynanacak karşılaşmanın galibi Türkiye’nin rakibi olacak. Avusturya ise gruplarda grup lideri olmuştu. Fransa'ya 1-0 yenilen ve Polonya'yı 3-1 yenen Avusturya, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Hollanda maçında da 3-2 galip geldi. Öte yandan Rangnick'in öğrencileri, 1978 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk kez bir büyük turnuvada grubunu lider bitirdi.

Editör: Hakan Yılmaz