EKONOMİ

Asgari Ücrette Ara Zamda Bir İlk! Rakam Vererek Duyurdu Zam Yapılacak!

Asgari ücrete ara zam konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan son görüşmeler ile ara zam konusunda beklentiler arttı.

Abone Ol

Ekonomi tedbirlerinin uygulandığı Türkiye’de asgari ücret zammı ve emekli maaşlarına yapılacak ek zamlar rafa kaldırılmıştı. Ancak yaşanan ekonomik sorunlar ve ek tedbirler ile vatandaşın üzerindeki yükün artması zam beklentilerini yeniden gündeme getirdi. Bu konuda önemli gelişme ise CHP’li Yalçın Karatepe ile Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in özel görüşmesi oldu. Bu görüşmede nelerin konuşulduğu açıklanmadı. Ancak asgari ücret ara zammı konusunda detayların masaya yatırıldığı düşünülüyor. Üstelik SGK Uzmanı İsa Karakaş da bu konuya dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete ara zam konusunda Temmuz’a gözler çevrilmiş durumda. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına resmi bir zam yapılacak. Ancak bu zamda kuşkusuz en çok merak edilen asgari ücret ara zammı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme yapması ve ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu olan genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe ile görüşmesi zam konusunda gündemi değiştirdi.

Karatepe açıklamasında “Asgari ücretin artırılmaması enflasyonla mücadele aracı olarak görülüyor. Biz yoksullaştırıcı ekonomi politikalarının karşısında olduğumuzu ifade edeceğiz. Temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini söyleyeceğiz. Bugün asgari ücret mayıs ayı verileriyle bile açlık sınırının 2 bin lira altında kalıyor. Yılın geri kalan kısmında aynı asgari ücret seviyesiyle geçinilemeyeceğini söyleyeceğiz.” diyerek de ilk detayları aktardı.

Asgari Ücrete 4 Bin TL Zam!

Uzman Karakaş, asgari ücretlilere zam yapılacağını söyledi. Açıklamalara göre asgari ücrete ara zam konusunda 4 bin TL’lik bir artış uygulanacak. Böylece 21 bin 2 TL’ye yükseltilecek asgari ücreti, Ocak zammı öncesinde vatandaşların elini rahatlatacak.  "Yapılacak zam, asgari ücretle geçinen vatandaşların hayat pahalılığı için önemli bir destek olacak. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler, gıda, kira ve diğer temel ihtiyaçlardaki fiyat artışlarından olumsuz etkileniyor. Zor durumda olan asgari ücretliler için planlanan zam, ekonomik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak.” dedi. Asgari ücret zammı için milyonlarca vatandaş, heyecanlı bekleyiş içerisinde.