EKONOMİ

Asgari Ücrete “Reis” Zammı Gelecek! Temmuz’da Beklenen Asgari Ücret Zammı Meğer O Aydaymış!

Temmuz ayında asgari ücret zammı beklenirken kulislerden sürpriz bir haber geldi. Asgari ücret zammı tarihi duyuruldu.

Abone Ol

Asgari ücret zammı için toplumda beklentiler yüksek. Gelen son dakika kulis bilgisinde ise asgari ücret zammı için çalışmalara başlandığı belirtildi. Üstelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel bir talimatı ile yapılan bu çalışmalar yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak. Vatandaşa sürpriz yapmak için tüm bakanlar tarafından yalanlanan asgari ücret zammında temmuz ayı yerine farklı bir tarih seçildiği de öğrenildi. Peki asgari ücret zammı ne zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm detaylar..

Asgari Ücret Zammı Temmuzda Değil Eylülde

Asgari ücret zammında herkes temmuz ayına dikkat etmiş olsa da hükümet, farklı bir ay için planlama yapıyor. Temmuz ayında milyonlarca emekli ve memur için zam yapılacak olması nedeniyle asgari ücrette ötelemeyi tercih eden hükümet, enflasyon kriterini de gözetiyor. Enflasyonun düşüşe geçmesi sonrasında yapılacak zammın erimemesi için zamda 2 aylık bir ötelemeye gidilecek  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gelen talimat ile ortak bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Çalışma kapsamında asgari ücret zammının Eylülde yapılması kararlaştırıldı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret ara zammında hükümetin özellikle temmuz ayında asgari ücret ara zammı yok diyerek kapıları kapatmasının nedeni de ortaya çıktı. Bu açıklamalar ile hem vatandaşın beklenti içerisine girmesi engellendi hem de eylül ayında yapılacak zam için uygun ortam hazırlandı. Bu açıklamalar ile milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaş büyük bir üzüntü yaşamış olsa da gelen son haberler yüzleri güldürdü. Eylül ayına kadar yeni zamlar ile ekonomiyi dengeleyecek hükümet, Eylül ayında da düşen enflasyon ile birlikte asgari ücreti arttıracak.

Asgari Ücrette 3.000 TL’lik Destek

Şu anda 17.002 TL olan asgari ücrette ara zam olarak küçük bir miktarda destek sağlanacak. SGK Uzmanı İsa Karakaş tarafından yapılan paylaşımlara göre asgari ücret 20.002 TL olacak açıklanacak. 3000 TL’lik zam sonrasında asgari ücrette artış yapacak hükümet, zamlı asgari ücreti Eylül ayından itibaren geçerli olacak şekilde duyuracak. Böylece ekim, kasım ve aralık ayında 3 ay boyunca zamlı asgari ücret alınmasını sağlayacak. Asgari ücret komisyonu da aralık ayında yapacağı oturum ile Ocak 2025 itibariyle geçerli olacak yeni zam miktarını belirleyecek. Bu zamda ise asgari ücretin 27 bin TL seviyesine çıkarılması bekleniyor. Her iki asgari ücret zammı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak ve vatandaşa müjde olarak duyurulacak. Asgari ücret zammı, hükümetin enflasyon ile sürdürdüğü mücadelenin bir başarısı olarak lanse edilecek.

Kaynak: Kartal Gazetesi